Konu: MEYVELERİN YARARLARI..... Çarş. Tem. 30, 2008 4:55 am
Hangi meyvenin ne yararı var? * Bi kere vücudumuzun başlıca düşmanı olan kolesterol hiçbir meyvede yoktur! * Meyveler doğal şeker içerir, ne kadar çok meyve tüketirsek beynimizdeki sinir hücreleri de o kadar gelişir, meyve yemek hafızamızı canlandırır! * Meyveler mükemmel lif kaynağıdır! * Meyveler vitamin ve mineral açısından çok zengindir! * Az kalorilidirler ve kilo aldırmazlar! (Ancak rejim sırasında kalorisi nispeten yüksek olan incir, muz ve üzümden uzak durun) * Bol miktarda antioksidan içerirler! * Meyveleri aç karnına yemek sindirimi kolaylaştırır!
KİRAZ * Güçlü bir ağrı kesicidir, 20 kirazda 12-25 miligram arası antosiyanin maddesi bulunduğu ve bu maddenin ağrı kesici etkisinin Aspirinden on kat daha fazla olduğu tespit edilmiştir, * Kolesterolü ve kan şekerini düşürür, * Kirazlarda bulunan flavanoidler vücuttaki zehri temizler,antioksidan etki yapar, * Kabızlık gidericidir, * Nikotinin vücuttan atılmasına yardımcı olur, * Böbreklerin taş ve kum yapmasını önler ve varsa zamanla döker, * Safra kesesi taşının dökülmesine de yardımcı olur, * Yüzde oluşan sivilcelerin giderilmesini sağlamaktadır; (100 gr. kiraz=70 kalori)
ÜZÜM * Böbreklerin çalışmasını uyarıp kalp atışını düzenler, * Karaciğeri temizler, * Siyah üzüm, kabukları ve çekirdekleriyle yenirse hücre yenileyicidir, * Sindirimi kolaylaştırır, kansızlığı giderir, * Bebeklerin gelişimi için çok faydalıdır * Ancak kalorisi yüksek olan üzümün bir günde 15-20 adetten fazla tüketilmemesi gerektiğini de unutmayın; [i](100 gr. üzüm=65 kalori)
ŞEFTALİ * Kalp rahatsızlıklarına ve kansere karşı korur, * Sindirim sistemini çalıştırır, hazmı kolaylaştırır, * Böbreklerin ve safra kesesinin düzenli çalışmasını sağlar, * İdrar sökücüdür; (1 adet orta şeftali=42 kalori)
KAYISI * Kan yapıcıdır, kansızlığa iyi gelir, * Güzel bir cilt ve saç için olumlu etkileri vardır, * Özellikle akciğer kanserinin önlenmesinde yardım eder, * Kalp hastalıklarının ve kataraktın önlenmesinde yardımcıdır, * Kemik erimesinin önlenmesine faydalıdır, * Sinirleri gevşetip uyku verir * Kabızlık çeken ve sindirim sisteminde sorun yaşayanlar için faydalıdır, * Sabahları aç karnına yenilen kuru kayısı sindirim açısından faydalı olmanın yanı sıra cilde de canlılık katar; (1 adet kayısı=15 kalori)
İNCİR * Bağırsakları çalıştırır, * Enerji verir, * Cinsel güce yardımcıdır, * Yüksek kan basıncını düşürür, * Kemik yoğunluğunu arttırır; (1 adet orta incir=37 kalori)
ANANAS * Bakteri ve parazitlerle savaşmaya yarar, * Sindirimi kolaylaştırır, * İltihaplanma riskini azaltmada ve yaraların hızla iyileşmesini sağlamada etkilidir; (1 kalın dilim ananas=43 kalori)
ELMA * Kanı ve böbrekleri temizler, * Cilde parlaklık ve güzellik verir, * Soğuk algınlığı ve öksürüğe iyi gelir, * Kolesterolü düşürür, * Sindirim rahatsızlıklarının kontrol edilmesine yardım eder, * Baş ağrısına iyi gelir, * Yüksek tansiyonu düşürür, * Kan şekerini kontrol altında tutar, * Romatizma ve gut hastalığına iyi gelir, * Uykusuzluğa iyi gelir, * Bağırsaklardaki parazitlerin dökülmesini sağlar; (1 adet küçük elma=63 kalori)
MUZ * Kalbe ve kas sistemine yararlıdır, * Yorgunluğa ve ishale birebirdir, * Yüksek tansiyonu önleyici özelliğe sahiptir, * Uykuyu düzene sokar, * Ülseri önler ve ülser yaralarının tedavisine yardımcı olur, * Kolesterolü düşürücüdür ve migren ağrısına faydalıdır, * Böbrek ve eklemlerdeki iltihaplanmalarda tedavi edici özelliğe sahiptir; (1 adet muz=105 kalori)
kivi
* Başlı başına bir C vitamini deposudur, bir adet kivide günlük alınması gereken C vitamini ihtiyacından fazlası vardır, * Kivinin bitkisel besinleri DNA'yı korur, * Antioksidan özelliği vardır, * Kan şekeri kontrolü için yararlıdır, * Kolon kanserini engellenmesine yardımcı olmaktadır. * Astıma karşı koruma sağlar, * Kan inceltici özelliğiyle kan pıhtılaşması riskini önemli bir şekilde düşürmekte ve kanınızdaki yağ miktarını azaltmaktadır; (1 adet kivi=46 kalori)
vişne * Şeker oranı kirazınkinden düşük olduğu için daha az kalori içerir, * Diyareyi keser, * Ateş düşürür,susuzluğu giderir. * Koyu renkli vişneler, açık renklilere oranla daha fazla mineral içerir; (100 gr. vişne=50 kalori)
greyfurt
* Soğuk algınlığına iyi gelir, * Sindirimi uyarır, * Diş etlerinin kanamasını azaltır, * Kılcal damarlardaki kan dolaşımını hızlandırır, * Mide ve pankreas kanserlerine yakalanma riskini azaltır, * Tansiyonu dengeler, * İdrar sökücü özelliği vardır *Yağlı yemeklerin ardından içilen greyfurt suyu yediklerinizin ağırlığını giderir; (1 adet greyfurt=50 kalori)
portakal * Soğuk algınlığı ve gripten korunmaya yardım eder, * İçerdiği C vitamini ve folik asit sayesinde öksürüğü azaltır, * Kalp hastalığı ve felçten korur, * Ezik ve çürüklerin daha çabuk iyileşmesini sağlar, * Mide ve pankreas kanserini önleyici etkisi vardır, * Tansiyonun dengelenmesine yardımcı olur * İçindeki potasyum cildin kuruyup kırışıklıkların oluşması önler, * Bağırsak gazlarını söker,bağırsak parazitlerinin dökülmesini sağlar, * Karaciğerin düzenli çalışmasını sağlar, * Safra salgısını arttırır; (1 adet portakal=60 kalori)
çilek * Strese iyi gelir, sakinleştirici etkisi vardır, * Sigara dumanının etkilerini azaltır. Sigara içilen bir odadayken gün boyunca ağza iki çilek atılması önerilir. * Çocuk felci ve ağız-deri yaralarına yol açan virüsleri öldürücü etkisi vardır, * Kansere yakalanma riskini azaltır, * Mide ve bağırsak zayıflıklarını giderir, * Safra kesesi hastalıklarına iyi gelir, * Yüksek ateşi düşürür, * Dişlere ve diş etlerine iyi gelir, diş taşlarının oluşmasını engeller, * Cilde canlılık kazandırır; (100 gr. çilek=30 kalori)
ARMUT * Kalp-damar sağlığı, alçak kan basıncı ve fiziksel performansa iyi gelen vitaminleri barındırır * Yüksek tansiyonu olanlar ve böbreklerinde sorun yaşayanlar için faydalıdır, *Kansızlığa ve kabızlığa iyi gelir; (1 adet küçük armut=82 kalori)
KAVUN * Kanı temizler, * Antioksidan özelliği vardır, * Endişe ve uykusuzluğa iyi gelir, * Bağırsak ve cilt kanserine karşı Amerikan Kanser Topluluğu'nca tavsiye edilmiştir; (100 gr. kavun=26 kalori)
KARPUZ * Böbreği temizler, * Astım, damar tıkanıklığı, diyabet, kolon kanseri ve kireçlenme gibi hastalıklara iyi gelir, * Tatlı, sulu karpuz doğada bulunan en önemli antioksidanlarla doludur, * Bağışıklık sistemini güçlendirir, * Karpuz çekirdeklerindeki Cucurbocitrin adlı madde kan basıncını düşürmeye ve düzenlenmeye yardımcı olur, * Kabuğundaki çinko, iktidarsızlığa iyi gelir. (100 gr. karpuz=30 kalori)
Sahil Tecrübeli üye
Mesaj Sayısı : 1084 Yaş : 47 ittifaktaki konumun : GENERAL ittifakta oyuncu ismin : AKALP Ruh hali : Kayıt tarihi : 27/07/08
Konu: Geri: MEYVELERİN YARARLARI..... C.tesi Ağus. 02, 2008 5:50 am
canım benim senden her eve lazım!
casus Tecrübeli üye
Mesaj Sayısı : 1332 Yaş : 51 Ruh hali : Tuttuğun takım : Kayıt tarihi : 30/07/08
Konu: Geri: MEYVELERİN YARARLARI..... C.tesi Ağus. 02, 2008 7:55 am
casus Tecrübeli üye
Mesaj Sayısı : 1332 Yaş : 51 Ruh hali : Tuttuğun takım : Kayıt tarihi : 30/07/08